Metsäruokailu & retkieväät

Avotulen lämmöllä loihdittu, kauniin metsämaiseman äärellä tarjoiltava metsäruokailu ravitsee niin mieltä kuin kehoa. Paikallisista raaka-aineista, ekologisuutta vaalien kasattu menu valmistuu joko Hetken kokkien käsissä tai heidän johdollaan, yhdessä tehden.

Jos haluat retkeillä omatoimisesti voit napata meiltä mukaasi valmiit retkieväät.

Mikä on metsäruokailu?

Metsäruokailu on kokonaisvaltainen elämys. Retkeilemme yhdessä helppokulkuisia reittejä retkipaikallemme (yleensä laavu) missä valmistamme herkullisen aterian nauttien samalla metsän rauhasta. Halutessanne voitte vain seurata aterian valmistumista ja jättää sen meidän tehtäväksemme tai voimme tehdä aterian yhdessä.  Tärkeä osa kokemusta on se, että kerromme mielenkiintoisia tarinoita sekä ruokiin ja retkiympäristöömme liittyen.

Tyypillisesti menuun kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka kahveineen. Menuja suunnitellessamme suosimme parhaamme mukaan ekologisia arvoja ja suosimme paikallisia raaka-aineita. Myös erikoisaruokavaliot huomioidaan tietenkin.

Kenelle?

Metsäruokailu sopii hyvin esimerkiksi työporukoiden virkistyspäivään tai vaikka syntymäpäivien ohjelmaksi. Elämysretken kesto on 3-4 tuntia. Sopiva ryhmäkoko metsäruokailuun on 10-20 hlö.

Missä?

Parhaat paikat metsäruokailulle tunnemme kotiseudultamme Rautalammilta, Jyväskylän ja Kuopion keskivälistä. Yleensä metsäruokailut järjestetään laavulla, keskellä metsää. Tarkan paikan valitsemme  vuodenajasta ja ryhmän koosta sekä toiveista riippuen.

Voimme järjestää metsäruokailun myös muilla paikkakunnilla, toivomassasi paikassa.

Leivomme keittiössämme erilaisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, kuten voileipäkakkuja, patonkeja, piiraita, täytekakkuja ja pullaa. Valmistamme niin perinteisiä suomalaisia leivonnaisia kuin kansainvälisiä herkkuja. Meiltä voit tilata tarjottavat kokouksiin, illanistujaisiin ja perhejuhliin.

Retkieväät

Ravintola Hetken pihasta on noin 10 km:n matka Etelä-Konneveden kansallispuiston patikointireiteille. Rautalammin kirkonkylältä lähtee myös kaksi melontareittiä, toinen Hankaveden rannasta Toussunlinnan kalliomaalauksille ja Kartanon kierros –melontareitti Äijäveden puolella. Ennakkotilauksella saat meiltä mukaan retkieväät luontoretkelle tai piknikille. Tilaus tehtävä 2 päivää aikaisemmin.

Valikoimistamme löytyvät Patikka-Patonki ja Reissu-Muikku. Eväät ovat artesaanieväitä eli ne ovat käsintehty juuri Sinulle paikallisista raaka-aineista luontoa kunnioittaen. Pakettiin kuuluu myös Tolmulan Tilan marjamehua (melkein sokeriton, lisäaineeton) sekä kahvia. Suosittellemme tuomaan oman termarin ja mehupullon niin ei tarvitse palauttaa astioita retkeilyn jälkeen meille. Annamme panttia vastaan paketin astioineenkin mukaan. Huom! Tilaus tehtävä 2 päivää aikaisemmin. Kysy tarjous isommille ryhmille.

Yhteisyössä: Hankavesi Highlander, Peltolan, Latsinmäen puutarha, Kalastaja Joni Matilainen, Konneveden leipomo, Tolmulan tila ja äiti.

Patikka-Patonki:

Hetken Patonkia, Ylämaan Karjaa Hankaveden Rannoilta, Peltolan Blue-juustoa, Tomaatti-Raparperihilloketta

Reissu-Muikku:

Mannisen Ruisleipää Konnevedeltä ja Savumuikkumoussea

Hinnat:

  • Patikka-Patonki 10 e
  • Reissu-Muikku 6 e
  • Mehua 3 e/hlö
  • Kahvi santsikupilla 3e/hlö
  • koko paketti 18 e/hlö

 

 

 

 

Tilaa retkieväät kätevästi tilauslomakkeellamme. Tilaus tehtävä 2 päivää aikaisemmin.
(tee tilaus puhelimitse numerosta 050 4521519)